29/3/10

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΑΒΛΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΑΒΛΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ & ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΑΒΛΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Μετά την επιτυχή διοργάνωση των δυο τουρνουά τάβλι μέσα στο 2009 (χειμερινού και καλοκαιρινού) ο σύλλογος προχωρά σε εκλογές για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου (σε αντικατάσταση του προσωρινού).
Καλούμε όσους φίλους ενδιαφέρονται για την συμμετοχή τους στο διοικητικό συμβούλιο να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Μανώλη Κουριώτη στα τηλέφωνα 6941665868 – 6945020281 τουλάχιστον δύο (2) ημέρες πριν τη συνάντηση. Η κάθε υποβολή για συμμετοχή στο συμβούλιο είναι για εμάς χαρά.
Επίσης είναι ουσιαστικής σημασίας η προσέλευση όλων των φίλων στις εκλογές ώστε να εκλέξουμε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο συμβούλιο το οποίο θα αναλάβει τις περαιτέρω διοργανώσεις του θεσμού με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Καλούνται όλα τα μέλη την Τετάρτη 14 Απριλίου 2010 & ώρα 11 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κίου. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνάντηση θα επαναληφθεί την Πέμπτη 15 Απριλίου & ώρα 11 π.μ στον ίδιο χώρο. Αν και σ’ αυτή δεν διαπιστωθεί απαρτία, η συνέλευση θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 & ΩΡΑ 11 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κίου.
Η διοργάνωση εκτιμά ότι οι εκλογές θα γίνουν σ’ αυτή την ημερομηνία και σας καλεί να παρευρεθείτε απαραιτήτως όλοι. Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να γραφτούν μέλη για να έχουν δικαίωμα εκλογής και λόγο στα δρώμενα του συλλόγου μπορούν να γραφτούν την προαναφερθείσα ημέρα και ώρα αφού εκπληρώσουν το ελάχιστο της ετήσιας συνδρομής. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία και δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας θα έχουν μόνο τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη. Θυμίζουμε ότι η οικονομική υποχρέωση κάθε μέλους είναι 20€ για το 2010.
Ταυτόχρονα και ακριβώς μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας επειδή αυτό που μας αρέσει είναι να παίζουμε Τάβλι θα λάβει χώρα ένας ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΑΒΛΙ χωρίς έπαθλα αλλά και δίχως οικονομική συμμετοχή με τις καθιερωμένες όμως απονομές (κύπελλα – αναμνηστικά διπλώματα). Σ’ αυτόν θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός ατόμων (γι’ αυτό όποιος ενδιαφέρεται καλό είναι να δηλώσει γρήγορα συμμετοχή, αφού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).



ΜΙΝΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΒΛΙ


Συνδυάζουμε τις εκλογές με ψυχαγωγία και με το παιχνίδι που σε όλους μας αρέσει!


Οι νικητές θα βγαίνουν με βαθμολογία ανάλογα με το βαθμό αντιξοότητας που θα έχουν στο ζάρι. Δηλαδή ΤΑΒΛΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ !!! Όλοι οι παίκτες θα χωριστούν σε ομάδες Α και Β θα παίζουν την ίδια ακριβώς ζαριά .Είναι μια ιδέα όπου θα ξεχωρίσουν αυτοί που ακόμα και με ζάρι αντίθετο θα μπορέσουν να κερδίσουν.

ΤΡΟΠΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΟ ΤΑΒΛΙ

Επεξήγηση: Έστω ότι συμμετέχουν 30 ζευγάρια άρα 30 παίκτες που τους ονομάζουμε Α και 30 παίκτες που τους ονομάζουμε Β παίζουν το πρώτο παιχνίδι και βγαίνουν νικητές από την ομάδα Α 20 και από την ομάδα Β 10, οι παίκτες που ανήκουν στην ομάδα Β φυσικά θα βαθμολογηθούν ευνοϊκότερα αφού είχαν μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας στο ζάρι. Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο παιχνίδι (π.χ. πόρτες) νικητές από την Α ομάδα 20 από τη Β 10 άρα οι Α παίρνουν από 10 βαθμούς, οι Β από 20 βαθμούς. Σε όσους από τους Α και Β πήραν το παιχνίδι διπλό οι πόντοι διπλασιάζονται . Δηλαδή όσοι από την ομάδα Α που βαθμολογούνται με 10 βαθμούς πήραν διπλό το παιχνίδι οι βαθμοί τους γίνονται 20 ενώ όσοι από την Β ομάδα πήραν διπλό παιχνίδι βαθμολογούνται με 40 βαθμούς. Θα παιχτούν 6 παιχνίδια (2 πόρτες, 2 πλακωτό, 2 φεύγα) και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα μαζέψει την καλύτερη βαθμολογία στο σύνολο των παιχνιδιών.
Ώρα έναρξης των αγώνων 11 π.μ.
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να είναι ακριβείς ως προς την ώρα προσέλευσης διότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια μιας κ όλοι θα παίζουμε ταυτόχρονα. Θα παίξουν όσοι είναι παρόντες.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΘΕΤΕ
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.





ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ

(Θα το πω στον παληοκιώτικο σκοπό)

- Βε συ! Τι πράματα ’ναι αυτά, τι χάλια, τι ζουλούμια!
Προψές δεν τα μιλήσαμε στον καφενέ του Λούκα
εσύ να πας στα Τραχηνά να κουβαλήσεις ρούμια,
κι’ εγώ να κλέψω απ’ της Αγυιάς την Πόχη μια παλούκα.

Να στήσουμε το «Βαραββά», στην κατηφόρα τ’ Αηλιά
δεκάξη πήχες μπόι
κι απέ στον Επιτάφιο να’ρθει το παιδολόι
να βάλει γύρω – τρόγυρα φωτιά με τις λαμπάδες
που να μην πιάσουν χαρτωσιά οι άλλοι Βαραββάδες;
Μην πεις, βε συ, πως σ’ έπιασε και σένα με το ζόρι
ο παραγιός του Κιόρη
και πήες δυο φορτώματα κρυφά στον Αη – Γιώργη.
Τα’μαθα, βε, που σ’ έταξε το Πάσχα ένα σουλτάτο
Κι ύστερα σου τον φόρτωσε τον παλιοσισανέ
πούριχνες και φωνάζανε από τον καφενέ :
«Σιγά, βε συ, το πιάτο!»

Είδες σουλτάτο μια φορά που βάσταγα; Είδες ρίξιμο;
Σκάρτσο ο καντάργκιλες, που λες, με «συριανό» το Θύμη
και το ταραμπουλούσικο στη μπούκα γερό σφίξιμο
κι αλέστα ο κοντομάνικος ντίκι στο καλντιρίμι.
Ως και τα τζάμια τράνταζε του Τερσανά καρσί
κι ας μ’ άφηκεν ο κερατάς δυο δάχτυλα σακάτικα…
Άντε στο διάβολο, βε συ, μεγαλοβδομαδιάτικα!

Χρήστος Δελής

Η ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΑΒΒΑ


Κάθε χρόνο, τη Μεγάλη Παρασκευή αναβιώνει στη Νέα Κίο ένα παμπάλαιο έθιμο.
Πρόκειται για το έθιμο της καύσης του Βαραββά που μας έρχεται από την Κίο της Μικράς Ασίας και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου εντός και εκτός Αργολίδας, αφού είναι μοναδικό στο είδος του.
Ο Βαραββάς, ένα μεγάλο ομοίωμα ανθρώπου, που ετοιμάζεται με ιδιαίτερη επιμέλεια από τους υπαλλήλους του Δήμου το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, είναι στημένος σε ικρίωμα ύψους 8 περίπου μέτρων και το βράδυ παραδίνεται στην πυρά, κατά την ώρα της Περιφοράς του Επιταφίου, ενώ τα πολύχρωμα βεγγαλικά πλημμυρίζουν τη νύχτα με ήχο και φως εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους και δίνοντας μια άλλη νότα στο πένθιμο ύφος της ημέρας...
Όπως διαβάζουμε στο αξιόλογο έργο του Ευρυσθένη Λασκαρίδη «ΚΙΑΝΑ», στο δεύτερο τόμο, στην Κίο της Μικράς Ασίας η συνήθεια της καύσης του Βαραββά επικρατούσε από «παλαιοτάτην εποχήν». Μάλιστα η προετοιμασία για την επιβλητικότερη εμφάνιση και το μεγαλειώδες κάψιμο του Βαραββά, άρχιζε από την Κυριακή των Βαΐων, όταν οι νέοι της Κίου συγκεντρώνονταν στα προαύλια των εκκλησιών κατά ενορίες και εκεί (υπό την καθοδήγηση των αυτοχειροτονήτων αρχηγών) έπαιρνε ο καθένας τις σχετικές οδηγίες για την κατασκευή του Βαραββά. Τα ξερά χόρτα (ρούμια), που χρησιμοποιούσαν, τα μετέφεραν από τα βουνά με γαϊδούρια, ενώ ο πάσσαλος έπρεπε «να εξευρεθεί δια κλοπής είτε από ημικατεστραμμένας οικίας, είτε από κανένα νταλιάνι (κατασκευή μέσα στη θάλασσα για αλιεία)…»
Σε κάθε ενορία η κατασκευή του Βαραββά (ο οποίος έφτανε τα 6-10 μέτρα) άρχιζε την Μεγάλη Πέμπτη. «Και όταν η εργασία της ετοιμασίας ετελείωνεν και απεσύρετο ο κόσμος, ο αρχηγός της ενορίας διόριζε σκοπούς από τους ισχυρότερους και θαρραλεωτέρους νέους προς φύλαξιν του, διότι υπήρχε κίνδυνος, παιδιά άλλης ενορίας, να του βάλουν φωτιά προτού έλθει η κατάλληλος ώρα. Και όταν η περιφορά του Επιταφίου διήρχετο από το μέρος όπου ήτο ντυμένος ο Βαραββάς, κατόπιν διαταγής του αρχηγού, χιλιάδες αναμμένα κεριά τον επλησίαζαν και τον έδιδον φωτιά. Αι φλόγες, λόγω του μεγέθους του, ανήρχοντο εις μέγα ύψος και αι σπίθες αυτού προκαλούσαν θέαμα φαντασμαγορικόν…»
Το έθιμο της καύσης του Βαραββά θα πραγματοποιηθεί και φέτος λοιπόν, την Μεγάλη Παρασκευή 2 Απριλίου κατά την περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της Νέας Κίου, και αναμένεται να συγκεντρώσει για άλλη μια φορά πλήθος κόσμου.

24/3/10

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821



1. Προσέλευση σχολείων στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης 09.00΄
2. Προσέλευση Επισήμων στο Δημαρχείο - 09.00΄
Αναχώρηση για τον Ιερό Ναό 09.15΄
3. Δοξολογία για την Εθνική Παλιγγενεσία 09.45΄
Ομιλία από τον Εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Νέας Κίου κ. Παναγιώτη Ρέσκο
4. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πλατείας Δημάρχου Κατριλιώτη 10.30΄
* Κατάθεση στεφάνων ως εξής :
§ Δήμαρχος για τον Δήμο Νέας Κίου
§ Αντινομάρχης Αργολίδας ως εκπρόσωπος του κ. Νομάρχη
§ Αντιδήμαρχος Νέας Κίου για την Εθνική Αντίσταση
§ Αστυνόμος Αστυνομικού Σταθμού Νέας Κίου
§ Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου
§ Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου
§ Σύλλογος Απανταχού Κιωτών
§ Αγροτικός Συνεταιρισμός Νέας Κίου
§ Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αργολίδας
§ Α.Ο. ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Νέας Κίου – Α.Ο.Κ.
§ Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου
§ Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Νέας Κίου
§ Σύλλογος Γονέων Νηπιαγωγείου Νέας Κίου
§ Σύλλογος Γονέων Νέου Παιδικού Σταθμού Νέας Κίου
§ Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου
§ Γυμνάσιο Νέας Κίου
§ Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου
§ Νηπιαγωγείο Νέας Κίου
§ Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου
§ Νέος Παιδικός Σταθμός Νέας Κίου
* Εθνικός Ύμνος
5. Παρέλαση των μαθητών όλων των σχολείων 10.50΄
6. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τις τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου


11/3/10

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 12η Χορωδιακή Συνάντηση Αγιάς το βράδυ του περασμένου Σαββάτου με τη συμμετοχή της Χορωδίας Αργοστολίου, της ΜΙΚΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ, της Χορωδίας Καρπενησίου «Antonio Vivaldi» και της τοπικής Δημοτικής Χορωδίας Αγιάς.
Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα», παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ο αντινομάρχης Λάρισας κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Βασίλειος Κουτσαντάς, ο πρόεδρος της Μουσικής Σχολής του Δήμου Αγιάς κ. Απόστολος Καφετσιούλης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Κωνσταντίνος Γαρουφαλιάς και η πρόεδρος της Μουσικής Σχολής Δήμου Νέσσωνος κ. Μαρίτσα Γκανιάρη.
Μεταξύ των χορωδιών ανταλλάχτηκαν δώρα και αναμνηστικά, ενώ της συναυλίας ακολούθησε δεξίωση του Δήμου Αγιάς προς τιμή των χορωδών στο οικογενειακό κέντρο «Κιβωτός».
Σ’ αυτή τη 12η Χορωδιακή Συνάντηση του Δήμου Αγιάς η Δημοτική Χορωδία Νέας Κίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Θεοδόση Αντωνιάδη, ερμήνευσε με τον καλύτερο τρόπο 6 γνωστά κι αγαπημένα ελληνικά τραγούδια και καταχειροκροτήθηκε ενώ κατά τη διάρκεια της δεξίωσης αντάλλαξε εντυπώσεις αλλά και προσκλήσεις για άλλες, μελλοντικές χορωδιακές συναντήσεις ανά την Ελλάδα με τους υπεύθυνους των άλλων χορωδιών.

6/3/10

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ ΣΤΗΝ 12η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ


Η Δημοτική Χορωδία Αγιάς (Λάρισας) διοργανώνει σήμερα στις 8 μ.μ. χορωδιακή συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» όπου θα λάβουν μέρος η Χορωδία Αργοστολίου, η Μικτή Δημοτική Χορωδία Νέας Κίου, η Χορωδία Καρπενησίου «Αntonio Vivaldi» και η Δημοτική Χορωδία Αγιάς.

6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 - 6 Μαρτίου 2010


Είναι μια μέρα του Μάρτη σαν όλες τις άλλες και συνάμα τόσο διαφορετική....

Είναι μια μέρα λίγο φωτεινή, λίγο μουντή, λίγο ανοιξιάτικη, λίγο θλιμμένη...

Είναι μια μέρα μνήμης...


5/3/10

Α.Ο. ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ
ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Τα μέλη του Δ.Σ. του Α.Ο. «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ» με τη λήξη της 1ης φάσης του Πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας στην οποία συμμετέχει κι η ομάδα μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους λίγους και συνάμα ηρωικούς φιλάθλους που ακολούθησαν και ενίσχυσαν την ομάδα στη δύσκολη αυτή αγωνιστική περίοδο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αγνούς Κιώτες φιλάθλους που με οποιονδήποτε άλλο τρόπο στήριξαν την ομάδα και ανταποκρίθηκαν στο όποιο κάλεσμά μας.
Διαβεβαιώνουμε και υποσχόμεθα σ’ όλους τους φιλάθλους ότι η προσπάθειά μας για τη νεολαία μας και την ομάδα μας θα συνεχιστεί, με αμείωτο ρυθμό, και θα έχει αποτέλεσμα και μέλλον!
Τέλος ευχαριστούμε τους προπονητές, και όλους τους ποδοσφαιριστές μας, που με συνέπεια, πάθος, ήθος και αγάπη για την ομάδα μας, σε μια πολύ δύσκολη αγωνιστική περίοδο με αντίξοες συνθήκες προετοιμασίας και αγώνων, ανταποκρίθηκαν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και μάλιστα την κατέταξαν στην 3η θέση της γενικής βαθμολογίας, και διέψευσαν με τον πιο περίτρανο τρόπο τις «Κασσάνδρες» που μιλούσαν για αποτυχία της ομάδας και της Διοίκησης προφασιζόμενοι διάφορους ανυπόστατους λόγους.

Φίλαθλοι, το Σάββατο 6/3/2010 αρχίζει η 2η φάση του πρωταθλήματος.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ Ο 13ος ΠΑΙΚΤΗΣ!

Ακολουθήστε κι εσείς την ανοδική πορεία του «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ» μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ


Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Α.Ο. «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ»