20/4/10

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ








Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αργολίδας "Κιανών Έργα" συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην 4η διοργάνωση "Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός" που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 16, 17 και 18 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ στον Πειραιά. Η Έκθεση αυτή ήταν το ετήσιο ραντεβού της Αυτοδιοίκησης με τον Πολιτισμό. Τιμώμενη φέτος ήταν η καθ' ημάς Ανατολή : Μικρά Ασία - Πόντος.
Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονταν παρουσιάσεις της αυθεντικής Ελληνικής παράδοσης από ντόπιους εκφραστές. Από την Αργολίδα συμμετείχαν το Σάββατο 17 Απριλίου ο Δήμος Ερμιόνης (Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης) με αναπαράσταση του εθίμου "Γιάλα - γιάλα" και το Λύκειο Ελληνίδων Άργους που παρουσίασε χορούς της Ανατολικής Πελοποννήσου το μεσημέρι της Κυριακής 18 Απριλίου.
Στις πάρα πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο αυτό, συμετείχαν ακόμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους Κυνουρίας με χορούς από την περιοχή της Τσακωνιάς καθώς και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας. Ομάδα ντόπιων κατοίκων από τα χωριά Δάρα και Βλαχέρνα παρουσίασαν τοπικά δρώμενα και τραγούδια.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αργολίδας "Κιανών Έργα" προσέλκυσε για άλλη μια φορά πολύ κόσμο στο περίπτερο του εκθέτοντας αλλά και κερνώντας παραδοσιακά γλυκά, ροσόλια, μαρμελάδες αλλά και το πολύ αγαπητό πλέον μικρασιάτικο γλυκό "κρασάτο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου