20/4/10

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Φωτο από την υποδοχή στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου



Η Δημοτική Χορωδία Νέας Κίου συνεχίζοντας τις εμφανίσεις της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, βρέθηκε αυτή τη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης προσκεκλημένη από τη Δημοτική Χορωδία της πόλης στο πλαίσιο των "Εκδηλώσεων της Άνοιξης".
Ήταν η 1η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο και διεξήχθη με κάθε επισημότητα, μια που ήταν το πρώτο βήμα για την μελλοντική οργάνωση από το Δήμο Ηρακλείου ενός Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών.
Την Δημοτική Χορωδία Νέας Κίου υποδέχθηκαν την Παρασκευή 9 Απριλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καρατζάνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Βαρδαβάς οι οποίοι αφού ξενάγησαν στο Δημαρχείο τους χορωδούς στη συνέχεια αντάλλαξαν μαζί τους αναμνηστικά δώρα.
Στην Χορωδιακή Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Απριλίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, συμμετείχαν εκτός από την Μικτή Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου και την Δημοτική Χορωδία Νέας Κίου, η Χορωδία "Μελιζόνα" του Δήμου Παραλιμνίου Κύπρου, η Παιδική - Νεανική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου και το Φωνητικό Σύνολο "Θαλήτας" του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Σημαντική η παρουσία της Χορωδίας του Δήμου μας, η οποία με το ρεπερτόριό της και την άψογη εκτέλεση των τραγουδιών υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Άψογη ήταν η διοργάνωση και πολύ θερμή η φιλοξενία των Κρητικών.

Στη συνέχεια, η Δημοτική Χορωδία Νέας Κίου είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί και να ξεναγηθεί σε σημαντικά πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος σημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής όπως τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού, και την εξαιρετική έκθεση Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco) όπου εκτίθενται αντίγραφα του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου καθώς και οι στολές και τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν για το γύρισμα της ομώνυμης ταινίας.

Οι χορωδοί είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικούς μεζέδες με τη συνοδεία τσικουδιάς στο παραδοσιακό χωριό Αρχάνες.

Η επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο κατέληξε στην Ελούντα και στο παραδοσιακό χωριό Πλάκα όπου οι χορωδοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα σκηνικά για το γύρισμα της σειράς "Το νησί" (τηλεοπτική παρουσίαση του ομώνυμου μυθιστορήματος).

Όμως,η επίσκεψη στο νησί Σπιναλόγκα και η ξενάγηση στους χώρους όπου διέμεναν ελεύθεροι φυλακισμένοι, οι πάσχοντες από την ανίατη νόσο της λέπρας, ήταν αυτή που συγκλόνισε και συγκίνησε το σύνολο της ομάδας.

Τελικά, η Δημοτική Χορωδία Νέας Κίου, ικανοποιημένη από την παρουσία της στη Χορωδιακή Συνάντηση και "φορτωμένη" συναισθηματικά από εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές της Κρήτης επέστρεψε στη Νέα Κίο μετά από ένα υπέροχο τριήμερο και περιμένει ανυπόμονα τη νέα της εξόρμηση σε κάποια άλλη όμορφη περιοχή της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου